Costa, Heinekenhoek, etc...

 • B.

  Wie weet of deze Nederlandse tenten nog steeds in Nederlandse handen zijn? ik hoor en lees overal dat alle Hollanders Salou links laten liggen en naar Kreta gaan. Kun je bij Costa nog wel gezelllig zitten als Hollander of is Salou echt dood? Verder ben ik benieuwd of Bas dit jaar nog bij Costa werkt? blond haar, jaar of 25, werkt er al sinds 2004.

  thnx

 • wout

  ja hoor genoeg zaken in nederlandse handen,helaas dat er minder nederlanders naar salou komen.Hierdoor zijn ondernemers helaas genoodzaakt ook de andere nationaliteiten aan te spreken.

  wij zijn al jaren vaste gast bij bar Oldehove, 1 van de weinige zaken die nog steeds puur hollands werken.

 • limburgse

  En Double Dutch is ook Hollands.

 • annie

  citybar is ook een hollandse bar

 • wout

  Salou is absoluut niet dood, doordat er inderdaad minder nederlanders komen zijn vele zaken internationaler gaan werken.

  Kom nu al vele jaren in Salou en treffen vaak oude bekende van jaren ervoor, echt puur hollands zijn zaken als de Citybar (Landa´s) en Oldehove, er kan altijd wel een spanjaard of een engelsman aanwezig zijn maar personeel en eigenaars zijn allemaal op en top hollands.

  dus wil je je helemaal thuis voelen en niet in een andere taal te hoeven bestelllen, gewoon lekker daar heengaan.

  HOLLANDSE kwaliteit en gezelligheid OP EN TOP!!!

  groetjes wout.

 • Roland

  ja en wat dacht je van zodiac aan de overkant van landa's !

  Geen kroeg maar een goed eetcafé waar je gewoon nederlandse gerechten hebt.

  Zelfs appelgebak is er te krijgen.

 • margareth

  de heineken bar is nog steeds in handen van de gezellige ned diny bn er juni 09 nog geweest

  erg gezellig en er zijn wel meer ned kroegen hoor jolandas kroeg ed

  echt super

  nou veel plezier als je gaaatt en de gr aan diny

  gr margareth

 • joey

  Beste mensen,

  eetcafe costa aan de pier zit er niet meer, ben net 2 weken terug en t is n totaal ander restaurant geworden, en in handen van spanjaarden!

  Ook voor de mensen die wel eens naar broodje van kootje gingen, die zit er ook niet meer en heet nu speedy gonzales, t is trouwens nog wel in handen van nederlanders!

  Fijne vakantie nog allemaal.

  Grts Joey

 • player

  Ik wil graag mijn mening geven over Salou, omdat ik hier redelijk wat jaartjes vakantie gevierd heb.

  Salou=Salou niet meer!

  De 1e keer dat ik er heen ging was in 2001, toen was Salou ontegenzeggelijk hotspot numero uno onder de Nederlandse jongeren, met dank aan de serie en film Costa, maar zeker ook aan TMF die de hele zomer in Salou aanwezig waren. Het was er 1 groot feest, met héél véél Nederlandse uitgaansgelegenheden.

  Uit mijn hoofd:

  - 't Gat van Nederland

  - de heeren van Holland

  - de malle molen

  - coconut beachbar

  - de skihut

  - heineken hoek'

  - hollandaluz

  - swingers

  - en nog een aantal (feestcafé's)

  Niet Nederlands, maar toen wel Nederlands georienteerd:

  - Snoopy's (met de echte Hollandparty o.l.v Mental Theo hakkuh!!!)

  - Pacha

  - Busstop

  - de crocks

  Keuze in overvloede, Nederlanders bepaalde de sfeer, het was er altijd dik feesten.

  Dus in 2003 weer gegaan, dit vond ik toch wel het hoogtepunt van de Nederlanse Heerschappij, de Pacha met Tiesto, Dana, Armin van Buuren, Pavo, Cosmit Gate, Johan Gielen, de housescene in Nederland was letterlijk komen overwaaien vanuit Nederland naar Spanje, kortom wonderfull days;)

  In 2005 weer geboekt, en daar zag je al veranderingen. Een aantal café waren verdwenen, Snoopy's en Pacha concentreerden zich niet alleen op de Nederlanders. Er waren ook minder Nederlanders, en de gemeente van Salou maakten de horeca het ook niet makkelijk. Ze waren de Nederlandse jeugd een beetje zat.

  2007 de laatste keer geweest, en toen was de complete Hollandse sfeer weg…De snoopy's draaide alleen maar wat de Fransen wilden horen, Pacha had nog wel 1x in de week de Holland Party, maar verder een andere invulling dan voorheen, een aantal kroegen waren veranderd of verdwenen. Lichtpunt is de komst van cooldown@crocks. Verder geen camera's, geen TMF, geen bussen vol nederlanders, geen partyplace to be meer……

  De mensen die nu nog beweren dat het de moeite is om naar Salou te gaan geef ik ten dele gelijk, maar het ligt eraan wat je zoekt. Wil je 2 weken dag en nacht feesten, dan raad ik Salou af. Na 1 week heb je alles wel gezien, en vind je het saai worden. Wil je gewoon lekker chillen, mooie stranden, uitstapjes maken, en een paar keer goed stappen, ga er dan gerust heen…..

  Maar voor de partyanimals… KRETA STARBEACH!!!

 • hb

  Nou, broodje van kootje is nog wel degelijk broodje van kootje hoor.